Jakten på den perfekta mascaran

Egentligen är skönhet mer Hannas område, men när det kommer till mascaror har jag provat mig igenom otaliga märken i jakt efter den perfekta.

Bortsett från några från märken jag inte minns namnen på har jag testat dyrgripar som Kanebos 38°, klassiker som Benefits They’re Real, och en lång period köpte jag Maybellines senaste modell var tredje månad för att i alla fall alltid ha en fräsch mascara.

Ser man till resultatet tycker jag att de flesta mascaror är rätt jämna. Det blir liksom tjockt och svart på ögonfransarna. Det viktigaste för mig när det kommer till mascara är applicering, hållbarhet och borttagning. De senaste månaderna har jag fastnat mer och mer för en mascara jag fått på prov – av Elizabeth Mott, och när jag var på semesterresa i Kroatien tidigare i somras tänkte jag att jag skulle testa den och ett par andra på riktigt.

Sol- och badsemester kändes som det bästa tillfället för ett riktigt mascaratest. Det skall gärna gå snabbt på morgonen när man gör sig i ordning, den skall hålla hela dagen, inklusive ett par saltvattendopp, strandsolande och en och annan dusch. Allra helst skall man slippa sminka om sig allt för mycket mot kvällen heller, och det skall gå lätt att få av sig mascaran när man är trött och ska sova utan att den kladdar ut allt för mycket.

De tre mascarorna jag testade under min resa var Benefits They’re Real!, Elizabeth Motts It’s So Big och den vattenfasta varianten av L’Oréals Volume Million Lashes. Alla har ett butikspris närmare 200kr, men man kan hitta dem billigare på nätet.

Mascaror

Alla tre mascarorna tålde medelhavssol, svett och bad utan problem, och jag behövde inte förbättra resultatet under dagen. L’Oréal-mascaran tog längst tid att applicera och Benefits kladdade lite, men Elizabeth Mott stod ut när det kom till rengöring. Trots att den är vattenlöslig tålde den badande utan problem, men är hur lätt som helst att ta bort, och utan att få en massa svart kladd runt ögonen när den ska bort.

Kanske är It’s So Big! från Elizabeth Mott mascaran jag letat efter. Just nu är den i alla fall min favorit, och för tillfället kan man få typ 20% rabatt hos Bangerhead (som är enda svenska återförsäljaren) om man knappar in koden EZM20.

Resultatet (ögonpennan är Smooth Shadow Raven, också från Mott):

ögon

 

Och nej, jag har (tyvärr) inte fått en krona för att skriva det här inlägget. Dock hoppas jag att det går bra för Elizabeth Mott’s sverigelansering och att vi får se den hos fler återförsäljare. Det är så jobbigt att förälska sig i produkter man måste korsa atlanten för att köpa.

2 reaktion på “Jakten på den perfekta mascaran

 1. Tove

  Har Benefits They’re Real! och tycker den är ju grym, men har problem att hitta sminkborttagningsmedel som klarar av att ta bort den. Sitter som berget. Tips där?

  Svara
  1. Hanna Metsis

   Benefit har lanserat en egen They’re Real remover vet jag, så den kanske funkar. Jag har inte använt They’re Real-mascaran, men Clinques Take The Day Off brukar annars få bort det mesta.

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *