Resa-lätt-guiden, del 4: Skorna

Läs tidigare inlägg i resa-lätt-guiden här.

Johannas resa-lätt-guide del 4: Skorna

En av de saker som flest önskat att jag ska ta upp i min reseguide är hur man gör med skor. Det är förståligt. Skor är ofta skrymmande, svårpackade och knepiga att använda om man får trötta fötter eller skoskav.

Själv är jag i ständig jakt efter de perfekta skorna, men tills jag hittar dem brukar jag förlita mig på ballerinan.

För vissa kortare resor kan det räcka gott med att ha ett par enklare skor med sig som håller rätt klädnivå för syftet och är tillräckligt bekväma att gå i tills man kommer hem. Det kan vara ett par låga pumps, ett par ballerinor eller ett par snygga sneakers. Vintertid är det ofta de svarta favoritskinnstövlarna eller favoritstövletterna.

Om jag inte är säker på att jag klarar mig på ett par skor är lösningen att packa ner ett par ballerinor.

Ballerinaskor från H&M

De svarta från H&M är enkla, funktionella, fotvänliga och håller en säsong. Dessutom tar de lite plats och kostar bara 99kr.

Ballerinan är skon som är liten, lätt, avlastar en fot från en dag i klack och passar för nästintill samtliga tillfällen. Välj en diskret svart eller en piffig guldig, och du kan ha den både barfota i jeans eller till en högtidlig klänning.

När du reser ska ballerinan ligga i väskan och välja de mer skrymmande klackade skorna för färden. Går du långt plockar du ur ballerinan ur väskan och bär ett par högklackat i en plastpåse. Går du ännu längre reser du i ett par snygga sneakers eller promenadskor och använder ballerinan till fest.

Tack vare det låga priset (lägg inte för mycket pengar på ett par ballerinor, de slits ändå ut) kan man ha dem i flera färger, och det gör inte så mycket om man glömmer dem i en garderob.

Jag kombinerar gärna ballerinan med snygga klackar när jag kan, inte minst för att jag bara är 157cm lång och gärna vill komma upp en bit vid stående mingel eller andra affärssammanhang. Då är de dessutom perfekta gå-hem-skor eller avlastning på småtimmarna när alla viktiga möten är över.

4 reaktion på “Resa-lätt-guiden, del 4: Skorna

 1. Kattis

  Vilken storlek har du i skor Johanna? Jag har 34 och i enstaka fall 35, typ i sneakers.
  Jag har supersvårt att hitta snygga skor med klack som passar till klänning. Har du något tips ?

  Svara
  1. Johanna Nylander Inläggsförfattare

   Oh, jag har som tur är stl.36 och klarar mig i vanliga butiker. Men allt under det är ju sjukt knepigt om man vill ha vuxnare modeller. Jag skulle kolla av internet i större utsträckning om jag var du. Asos tex. har lite i UK stl.2 (dvs.35). Alternativt kolla in de barnavdelningar som har lite mer lillgammalt mode, tex. Zara Kids.

   Svara
   1. Kattis

    Vilken tur du har :)
    På Zara har jag faktiskt hittat ett par ballerina, men Asos och nätet har jag inte tänkt på.
    Tack för tipset! Får leta där..det är ju inte så roligt att gå runt i barnskor som vuxen.

    Svara
    1. Johanna Nylander Inläggsförfattare

     Många sajter som sysslar enbart med skor erbjuder ofta gratis returer med! plus att man kan filtrera på storlek, och slippa sukta efter alla snygga saker som inte erbjuds litet nog :)

     Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *