Resa-lätt-guiden, del 2: Krämen

Jag började min reseguide för ett par dagar sedan med att skriva om den perfekta väskan. Men resandet i sig kräver att väskan fylls av saker, och en av de viktigaste sakerna som krävs om man tillbringar många timmar i små utrymmen med många andra människor är en bra kräm.

Johannas resa-lätt-guide, del 2: Krämen

I torsdags morse vaknade jag i Tallinn och var på kontoret i Malmö innan klockan åtta på morgonen. För att ta sig fram snabbt är flygplan överlägset. Tyvärr är flygutrymmen desto värre för huden, och mina händer tenderar dessutom få vintereksem, bli torra och kliar något hemskt.

Genom åren har jag försökt mig på flera olika krämer och salvor. Helosansalva och idominsalva från apoteket. Kortisonsalva för att behandla vintereksemen. Bodyshops olika burkar i fruktiga dofter. Lushs havredoftande Dream Cream. Den senaste tiden har jag dock fastnat för en klassiker; Elizabeth Ardens åttatimmarskräm.

Tidigare har jag avfärdat åttatimmarskrämen av den enkla anledningen att jag inte gillat doften. För skarp och intensiv. Jag är verkligen inte en doftmänniska (mitt klart sämsta sinne, massa pollen och förkylningar genom åren har förstört min näsa), men den var ändå inte tilltalande. Sedan fick jag av en händelse en provförpackning av nya doftfria versionen i en Glossybox för flera månader sedan, och den hamnade i en väska, och glömdes bort. Tidigare i år hittade jag krämen i väskan när jag behövde återfuktning akut, använde den och blev fast. Den doftfria åttatimmarskrämen luktar fortfarande lite av originalets säregna doft, men betydligt mildare och helt okej att hantera.

Eight Hour Cream

Nu är min provförpackning slut och tyvärr finns den doftfria varianten bara i en flygmässigt stor 50ml-förpackning och jag väntar på att den skall lanseras i den mer handbagagevänliga 30ml-storleken (som finns på flygplatser och på nätet för doftversionen). Tills dess blir det kanske att hälla över lite i en mindre burk. Klart är att mina händer och hud är mycket gladare nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *