Back to work, del 3: Butikerna

Nu fortsätter vi serien om klädsel på kontoret och för att svara på Sofias mail. Det är dags att ta upp butikerna.

Tidigare inlägg:

Back to work, del 1: Det kom ett mail
Back to work, del 2: Basgarderoben

Men vilka märken kan man då titta på om man vill hitta saker som inte är från H&M? Det här är ett ämne vi ständigt kommer att återkomma till, men här följer lite inspiration bland de märken som är relativt vanliga och som vi inte behandlat jättemycket tidigare på bloggen.

Zara. De har ett stort utbud i butik, och även om klänningar ibland kan vara lite stora om man är kort finns det mycket på kavajsidan. Dessutom har de en hel del fina barnkläder som passar en mindre vuxenkropp.

Blazer från Zara Kids

Mango. Systerbutik till Zara som beroende på säsong har en hel del snygga arbetskläder, oftast i rimlig kvalitet till bra priser och klassiska snitt. Mango har också ett stort utbud stilrena klänningar i större storlek under märket Violeta.

Kavaj från Mango

Cos. När jag jobbade i Köpenhamn låg en av Cos butiker på vägen till och från mitt kontor och det hände ofta att jag gick förbi och provade ett plagg eller två. Jag har ett par favoritklänningar från kedjan (som är ett sidomärke till H&M), men oftast så passar de en längre kropp bättre. Men stilen är ofta avskalad i ovanligare snitt. Eller mer klassisk som denna klänningen:

Klänning från Cos

& Other Stories. Liksom Cos är det här en sidokedja till H&M där de tar ut i svängarna mer med material och accessoarer. Ofta passar plaggen bättre än lång och smal profil, men det skadar aldrig att ta en titt ändå (jag hittade tex. denna klänningen där i höstas). Det mer höghalsade klänningssortimentet passar sig utmärkt för viktiga affärsmöten, och de har också en hel del med lite färg, som denna:

Klänning från Stories

BikBok. Utifrån ser det ut som en typisk tonårsbutik, men om man bortser från plyschbyxor med tryck och midjekorta toppar så kan man fynda både snygga kjolar och bra baskavajer till ett par hundralappar, särskilt om man drar lite mindre storlekar.

kavaj från bikbok

TopShopUte i världen har TopShop ett petite-sortiment som tyvärr inte verkar finnas i butik i varje sig sverige eller danmark, men kollar man på nätet kan man som tur är ta del av det mesta, och handlar man över £100 får man gratis frakt. Jag gillar till exempel denna:

klänning från topshop

Aningens dyrare:

Karen Millen. Fina klassiska klänningar i bra kvalitet. Satsa på något som inte är så urringat för kontoret. Vida klänningar i stl.6 passar mig perfekt som kort och man kan hitta dem både i stora varuhus och på nätet från tex. Asos.

klänning från Karen Millen

Jumperfabriken. Svenskt märke som både har stickade varma klänningar för vintern och mer somriga varianter i bomull. Satsa på de kortare modellerna om du inte är så lång. Annars är denna fin:

klänning från jumperfabriken

French Connection. Jag tycker alltid att de verkar ha så mycket fint av det här märket men har inga riktigt bra ställen att handla det på i öresundstrakten så jag vet inte riktigt hur de är i storlek. Dock finns de på ett par ställen i Stockholm, till exempel i Åhlenshuset. Här är en piffig rödorange kavaj:

kavaj från french connection

En reaktion på “Back to work, del 3: Butikerna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *