Back to work, del 2: Basgarderoben

Vi fortsätter på temat Back-to-work, och att svara på mailet vi fick från Sofia. För att kunna svara grundligt på frågan om vad man hittar kläder som passar en arbetsvardag kan det vara bra att ta avstamp i vad man redan har, nämligen basgarderoben.

Om man bortser från alla de mer nördiga kläder jag har (som i dataspelsvärlden ofta funkar utmärkt att ha på sig även på kontoret), ser min jobb-garderob ut ungefär så här:

– Kavaj. Jag har en dyr svart favorit i ett mjukt men snyggt snitt från Karl Lagerfeldt (nedan), och ett par mer roliga (och billigare) i andra färger och mönster. Satsa på kortare kavajmodeller för att det skall funka bra till klänningar.

gamescomkavaj

– Kjol. I min garderob finns ett par svarta bas-kjolar, som funkar till lite olika toppar, och en riktigt snygg mer klädd kjol från Alexander McQueen:

– Klänning. Massor av klänningar i olika färger, material och mönster. Enkla bomulls- eller jersey-modeller funkar utmärkt till en snygg kavaj och ett klassiskt pärlhalsband.

– Strumpbyxor. Jag håller mig till svart, största delen av året lever jag i 40dm-varianten i stl. 158/164 från H&M:s barnavdelning. Ett tvåpack kostar en femtiolapp och går att få tag på nästan överallt i världen. Dessutom så håller de aningens bättre än de som säljs på vuxenavdelningen, och klarar maskintvätt upp till 40°.

Strumpbyxor från H&M:s barnavdelning

– Pärlhalsband. Ett klassiskt pärlhalsband (äkta eller i plast) kan få nästan vilken outfit som helst att funka i ett mer professionellt sammanhang.

Jag skulle vilja skriva skjortor här också, men dels är det fortfarande lite för varmt för skjortor, och dels tycker jag det är sjukt svårt att hitta skjortor som sitter bra. Kanske återkommer jag med en guide när jag gjort det, men om du har turen att veta var du får tag i bra skjortor som passar dig, kombinera på till favoritkjolen och kavajen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *